fredag 27 juni 2014

Sommarläsning!

Nu när det trots allt är sommarlov så måste man ju ha någonting att göra på all fritid. Så då är det ju tur att en del böcker som verkar riktigt spännande har trillat ner i min brevlåda.
 Först och främst fick jag den svenska översättningen av en efterlängtad bok, nämligen Spökstaden (eng. Hollow City) av Ransom Riggs, uppföljaren till Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Har hunnit typ 140 sidor in i boken, och den verkar minst lika bra som ettan!
 Sedan fick jag hem två efterlängtade beställda böcker av författaren Neil Gaiman. Det är American gods (sv. Amerikanska gudar) och The ocean at the end of the lane (sv. Oceanen vid vägens slut). Framförallt den sistnämnda har jag hört mycket bra om. American gods kunde jag inte låta bli p.g.a ett plötsligt intresse för gudar inom fantasyböcker. Jag misstänker att det kommer ifrån att ha läst Rick Riordans böcker och från några egna bokidéer. Det ska hursomhelst bli väldigt kul att få läsa båda böckerna, för Neil Gaiman verkar som en väldigt speciell författare.

 Fick hem Peter Bergtings nya bok Trolldomsakademien förra veckan och läste ut den snabbt, så nu blir det väl till att skriva en recension av den. Och just det, nämnde jag att jag har varit på filminspelningen av Cirkeln...?

3 kommentarer:

 1. Fina böcker! Är riktigt sugen på Spökstaden, så det bli att beställa ett recensionsex snart ;)
  Åh, Neil Gaiman, The Ocean at the End of the Lane verkar intressant :D

  SvaraRadera
 2. Åh! American är en av mina absoluta favoritböcker, och Gaimans bästa enligt många. Tänk dock på att läsa den långsamt, så att du inte missar alla små nyanser och antydningar Gaiman gör. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst typ 1/3 av boken än så länge, och jag uppskattar verkligen alla små sido-storylines som finns! Ska bli spännande att se hur allt går ihop i slutet, men jag ska lova att inte läsa för fort ;)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.