söndag 21 september 2014

Doctor Who: en Tv-serie ni verkligen borde se!


Handling: Den korta versionen: the Doctor, en alien tillhörande rasen  the Time Lords, reser i tid och rum på äventyr med mänskliga vänner i sitt skepp, the TARDIS (Time And Relative Dimension In Space), en telefonkiosks liknande låda som är mycket, mycket större på insidan. ("It's bigger on the inside!")
Omdöme: Doctor Who började sändas i Storbritanien 1963 (tror jag), och fyllde för drygt ett år sedan 50 år. Jag har inte sett alla säsonger som finns, utan bara de sju som har kommit sedan serien förnyades 2005. Och jag förstår verkligen varför serien har hållit på så länge. Tid och rum: i princip kan alltså vad som helst hända, när som helst. Det finns oändliga möjligheter för alla sorters äventyr och karaktärer. Dessutom kan The Doctor, om han dör, förändra hela sin kropp (han regenererar), vilket betyder att om en skådespelare slutar kan en annan ta hans plats. Det är just det som gör att serien kan hålla på hur länge som helst.
Att skriva om Doctor Who utan att bara prata om det ytliga är väldigt svårt, just eftersom den innehåller så otroligt mycket. Det är en Tv-serie man kan skratta till, gråta, dra efter andan och allt annat som gör en bra berättelse.
Om du nu vill kolla på Doctor Who (vilket du borde göra) har du två alternativ: antingen kollar på från första början på de drygt 30 säsonger som finns. Det andra alternativet är att se från seriens omstart 2005, vilket jag gjorde. (Om man inte står ut med de dåliga effekterna kan man hoppa fram till säsong 5, där det är nya skådespelare och allt, men då missar man mycket bra story!) De nya säsongerna vet jag finns på t.ex. Netflix, iTunes och Amazon, annars är det bara att söka lite på internet eller köpa DvD:er (om det fortfarande är någon som gör det...)
Doctor Who är den bästa Tv-serie jag har sett, men eftersom det är så svårt att beskriva den så länkar jag till några trailers här nedanför. Dock borde du verkligen ge serien ett försök och bilda en egen uppfattning om den :)


Trailer för säsong 5 i nystarten av Doctor Who:The Doctor regenererar (Spoilervarning för "The Time of the Doctor"):Och en trailer för säsong 8 som sänds just nu:Hoppas att ni blir intresserade och vill veta mer om den här serien! Och om det är någon som redan är en Whovian så är det bara att bomba mig med fangirl-kommentarer ;)

11 kommentarer:

 1. Jag ser också Doctor Who, visst är det bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt bra! :) Nyfiken fråga: hur långt/mycket har du sett?

   Radera
 2. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR Doctor Who! Har kollat på de "nya" säsongerna och det allra första avsnittet (har tänkt o fortsätta med den "gamla serien" också inom en snar framtid).
  Vilken Doctor är din favvo? ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se att det finns andra som också kollar på Doctor Who! :)
   Kan inte bestämma mig för om jag gillar tionde (David Tennant) eller elfte doktorn (Matt Smith) mest, men båda är riktigt bra!
   Ska också se de gamla säsongerna så småningom, men nu fokuserar jag på de nya :)

   Radera
 3. Jag är Whovian, har Tardis-kasse och mugg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag har också en Tardis-mugg och en "Keep calm and don't blink"-tröja :)

   Radera
 4. Jag älskar Doctor Who :) Introt till David Tennants tid är min ringsignal på telefonen och Tardis-ljudet är mitt sms-ljud :). Jag har sett alla avsnitt från när den började sändas på nytt 2005, och när det gäller de gamla avsnitten så har jag hunnit en bit in på den tredje doktorn. Men min doktor kommer alltid vara Tennant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att jag också hade de där mobilsignalerna, haha ^^
   Jag har börjat kolla på säsong 8 av nystarten nu, och jag tror att Peter Capaldi kommer vara min favoritdoktor :) Han är en SÅ bra skådis! Men gillar också Matt Smith väldigt mycket ;)

   "Bow ties are cool."

   Radera
  2. Capaldi är verkligen bra! Han är en ganska annorlunda doktor mot vad man är van vid :). Det ska bli intressant att se resten av tiden med honom ^^

   Radera
 5. Hej,
  Jag älskar Doctor Who! Jag brukar klä ut mig till den elfte Doktorn för Matt Smith är min favorit-doktor. Det första avsnittet jag såg var The Daleks take Manhattan som jag hade köpt i London för min Mamma undrade vad Doctor Who var! När jag först kollade fattade jag inget, men efter att jag kollat på The Eleventh Hour så började jag intressera mig för serien och idag är jag en riktig Whovian!

  GERONIMO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är SÅ kul att se att det är så många andra som också kollar på och gillar Doctor Who! (Hur kan man INTE gilla det?)
   The Eleventh Hour är enligt mig ett av de bästa avsnitten ^^

   "Still don't understand why you're in charge."
   "Basically, it's the eyebrows."
   (Från "Time Heist", avsnitt 5 säsong 8)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.