tisdag 24 juli 2012

"Percy Jackson: Född till hjälte" av Rick Riordan


Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 440
Originalets titel: Percy Jackson and the olympians: The lightning thief
Serie: Percy Jackson 1

"Mrs Dodds snodde runt mot mig med ett mordiskt uttryck i ögonen. Jag fick spaghetti i knäna. Händerna skakade så häftigt att jag nästan tappade svärdet. Hon morrade: "Dö, raring!" Och flög rakt emot mig. Total skräck tog över min kropp. Jag gjorde det enda som föll sig naturligt. Jag svingade svärdet."

Percy Jackson är en tolvårig kille med dyslexi och ADHD. Nästan varje år byter han skola, eller rättare sagt, han blir relegerad. Percy är ett problembarn, konstiga saker har hänt honom i hela sitt liv, men han vet inte om det är på riktigt eller inte. Men när hans mattelärare förvandlas till ett monster som försöker döda honom så förstår han att någonting är fel. Varför minns ingen att dom någonsin hade henne som lärare, och varför pratar Percys bästa vän med en lärare om monster och om att Percy har någonting med det hela att göra.

Jag hade inte så stora förväntningar på den här boken innan jag köpte den, jag trodde verkligen inte att den skulle vara originell och bara härma en massa andra kända böcker. jag antar att det enda som egentligen lockade mig var det snygga omslaget. Men jag erkänner, jag hade fel om den här boken. Helt fel. Från och med första sidan är man fast. Jag sträckläste den här boken på tre dagar. Den är riktigt bra. Så jag är riktigt nöjd med att det finns fyra böcker kvar i serien att läsa. De sakerna jag tycker är viktigast med en bok är att den ska vara ganska originell, och att man ska kunna se figurerna och händelserna tydligt i huvudet. På de två punkterna så får den här boken helt klart MVG. Så till alla er som tvivlar på den här boken, läs den trots allt ni egentligen har emot den. Den är riktigt bra.

Du kan beställa boken från Adlibris här.

6 kommentarer:

 1. The perks of being a wallflower är en av de bästa böckerna jag läst! Dock så är den på engelska så om du inte förstår så mycket så borde du vänta några år med att läsa den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Jag tror inte att jag skulle ha några större problem med att förstå engelskan, men jag tror ändå att jag väntar med den ett tag. Just nu är det så mycket annat som jag vill läsa :)

   Radera
 2. Mjumi, förlaget på Cirkoli är ganska okänt och det är antagligen därför som typ ingen läst eller hört talas om den trots att den kom ut ganska nyligen. Men den är faktiskt jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej :) Får jag bara fråga: När och var ska du prata om böcker på bokmässan? Jag vet att det är några andra bokbloggare som ska prata där, men jag vet inte så mycket om själva bokmässan.

   Radera
 3. Hejsan hoppsan Viggo!
  Vad kul att du gillade första Percy Jackson-boken, jag själv läste den första boken på engelska för någon vecka sedan och jag satt typ och skrattade hela tiden, den var så kul! Och jättebra tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Clara! Vad kul att du har hittat hit till min blogg, och vad kul att du också gillar Percy Jackson. Jag älskar de böckerna och håller på att läsa Titanens förbannelse (tredje boken) just nu. Om några dagar kommer en recension på andra boken, Monsterhavet :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.