fredag 2 november 2012

En himla massa 'hur-häftiga-som-helst' grejer

Okej, vart ska jag börja. De senaste två dagarna, knappt det senaste dygnet, så har det hänt jättemånga grejer som är hur häftiga som helst. Så för att göra det så enkelt som möjligt så börjar jag väl helt enkelt från början. I går låg jag och läste Fel grav och andra berättelser av Kelly Link på sängen. Då ringer det i mobilen och på skärmen så ser jag ett nummer som jag inte känner igen. Jag svarar. En person säger ungefär så här:

Ja, hej Viggo. Det här är från KP. Jo, jag såg din novell som du hade skickat in, och jag tyckte om den väldigt mycket.

Det visar sig att min novell Runner som jag har skickat in ska få vara med i KP (Kamratposten). Så alla ni som läser KP kommer att kunna läsa min novell i nummer 2 nästa år. Det tycker jag är jättekul, och det roligaste är nog att den kommer att bli illustrerad. Av vem vet jag inte. Men tänk om det skulle vara Carolina "Carromic" Ståhlberg. Hon har ju ritat en massa häftiga bilder och serier, bland annat seriealbumet "Bleckmossen" och följetongen "Bleckmossen boyz" i KP. Hur coolt skulle inte det vara?

Okej, till alla helcoola saker som hart hänt idag då. Det första var när jag gick in på ICA MAXI efter att ha varit på badhuset. Självklart går jag direkt till bokavdelningen. Det första jag ser är att den nyaste Percy Jackson-boken finns där. Eftersom det är min favoritserie så tänker så klart: "Kul! Den som jag vill läsa." Jag plockar upp boken och ögnar igenom bakside texten. Och längs ner på sidan stannar jag. Och jag står där ett bra tag. För jo, så här står det:

Riktigt bra fantasy!
Viggo Zingmark Lien, 13 år

Och jag fortsätter att stirra. Och jag stirrar. Sedan springer jag det fortaste jag kan för att hämta mamma och pappa. FATTAR NI!!!! JAG FINNS PÅ EN BOK!!!!! Vad mer kan jag säga. Bara: helt awesome.

Och inte slutar alla bra grejer när jag kommer hem nej. För gissa vad som ligger i brevlådan. Där ligger ett paket från självaste Peter Bergting. Där finns ett brev där han skriver att han tyckte mycket om novellerna som jag gav honom på fantasyworkshopen och att han skulle vilja läsa upp min dikt En dikt om fantasi, magi och annat som inte finns på ett seminarium som han ska hålla i. Men det finns fler grejer i brevet också. Ni ska få se. 

Först och främst så finns det ett signerat exemplar av boken Nordiska gudar: Lokes hämd som Peter har illustrerat.

Sen så fanns det ett dubbelvikt tjokt papper, och när jag viker upp det så ser det ut så här:
Den ursnygga kartan från Legenden om Morwhayle, i färg! Den passar verkligen jättebra på väggen.

Jaa, vad mer kan jag säga? Förutom att DET ÄR HUR COOLT SOM HELST förstås. Jag menar, hur många får vara med om det där? Antagligen inte så många. Jag tror att jag har en otrolig tur. Jag tror aldrig att jag hade fått vara med om alla såna här grejer om det inte hade varit för min kära bokblogg. Tack alla snälla människor där ute!


9 kommentarer:

 1. Grattis till alla "helcoola" saker som har hänt! ;D

  SvaraRadera
 2. Grattis och vad kul att allt hände på en och samma dag!:)

  SvaraRadera
 3. Herregud vad mycket som händer! Superstort GRATTIS! :D

  SvaraRadera
 4. sitter här och är helt chockad, vilka sjukt coola dagar! unfreakingbeliveable fanfreakingtastic :) om något sådant skulle kunna hända mig! GRATTIS

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort GRATTIS! Mina barn har KP så jag skall läsa din novell.

   Radera
 6. Vad roligt med kartan Viggo! Jag måste säga att jag är avundsjuk så klart! Och grattis till allt annat häftigt som händer också! Hälsningar från Åsa på bibblan

  SvaraRadera
 7. Sv: Om du inte hade hört det så hoppas jag verkligen inte att jag har missuppfattat. Bäst att kolla med KP så du är säker. Jag fick för mig att det stod i detta inlägg, men det ser jag nu att det inte gör.

  Tog du förresten bort din kommentar från min blogg? Jag fick den på mail men den har inte kommit in på själva bloggen.

  SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.