tisdag 12 februari 2013

Nämen, vad roligt det är att läsa bra böcker!

Just nu håller jag på att läsa Divergent av Veronica Roth, och jag måste bara säga att jag tycker att den här jättebra, även fast jag inte ens har läst hundra sidor. I förrgår läste jag ut Själlös av Gail Carriger. En speciell och originell och väldigt härlig bok. Och nu tänker jag så här: Vad skönt och vad roligt det är att få läsa en bok som man fastnar direkt i, man vet inte så mycket om den innan man börjar läsa, men man vet att man kommer att tycka om den. Det känns nästan som att jag precis har upptäckt det här. Det kanske låter lite konstigt när det kommer från en bokbloggare som läser mycket, eller i alla fall en som aldrig saknar en bok att läsa. Men vet du vad? Just eftersom jag läser så pass mycket så blir många böcker tyvärr bara en i mängden som man snabbt glömmer bort, även om de är bra. Även om de kan vara riktigt bra när man läser dem så kan det bli så att de bara hamnar där i bokhyllan och inte får speciellt många tankar efter det. Jag köper inte sådär jättemycket böcker av den anledningen att när jag väl läser en bra bok så vill jag koncentrera mig på den och inte på allt annat bra som jag skulle kunna läsa. Och ändå blir det som det blir ibland. Men, tänk vad roligt det är med de böcker som stannar kvar. Alltså de som verkligen stannar kvar på riktigt. Sådana som man tänker tillbaka på ofta, får inspiration från och som verkligen stannar kvar. Cirkoli, det är nog den bok som jag tänker tillbaka mest på, även om det är flera månader sedan jag läste ut den. Det är alldeles för få personer som har läst den, och efter att ni har läst det här så tycker jag faktiskt att du ska kolla in vad det är och försöka läsa den. Visst, det kanske finns många andra böcker som kanske är "så mycket bättre" men ibland kanske man ska testa att läsa en lite mer okänd bok och inte bara läsa sådana som alla pratar om. Jag menar inte att de mest kända böckerna är dåliga, både Hungerspelen och Percy Jackson är några av mina absoluta favoriter, men jag säger bara att man kanske ska försöka läsa något som man i vanliga fall kanske skulle låta bli. Det här gäller även mig, jag läser nästan inget annat än fantasy och science fiction, men jag skulle gärna vilja testa något annat. Jag är till exempel rätt så sugen på att läsa Jellicoe road av Melina Marchetta, det gäller bara att ta tag i det. Så det är verkligen något jag tycker att du ska försöka, det ska jag också försöka se till att göra mer. Om du har någon bok som du är lite sugen på att läsa, så ta tag i det, även om det kanske inte var det du hade tänkt dig från början. Böcker kan faktiskt överaska en med en helt unik och spännande berättelse som man aldrig trodde att man skulle hitta innanför pärmarna.

Oj, det känns som att det här blev ett rätt så allvarligt inlägg, men jag hoppas att det blir bra ändå. Föresten så skulle jag vilja säga att några saker i Divergent påminner väldigt mycket om min novell Runner, som ni kan läsa här. Jag vet inte varför jag inte har skrivit det tidigare här på bloggen, men den novellen har faktiskt kommit med i KP (Kamratposten) nu för några veckor sedan. Skulle ni vilja att jag gjorde ett nytt inlägg med novellen (det på länken är ju sådär) där ni skulle kunna få läsa både min originaltext och den redigerade i KP?

5 kommentarer:

 1. Vad jättefint skrivet... Och det du skriver stämmer ju faktiskt!:) Jag kan minnas att jag tyckt böcker varit jättebra, men sen senare minns jag inte vad som var så bra me dem.
  Vad roligt att du vill läsa Jellicoe road förresten, när du annars läser mest fantasi. Jag har inte läst den, men vill göra det så himla mycket!:D Om du läser den så ska det bli intressant att se vad du tycker om den, det är ju som om alla älskar den...

  SvaraRadera
 2. Glad Alla hjärtans dag! ❤

  SvaraRadera
 3. Tacktack så mycket! Din blogg är också jättefin!:)
  Glad alla hjärtans dag, förresten.

  SvaraRadera
 4. Jag köpte faktiskt Cirkoli på bokmässan men har inte läst den än :/ Fast ska se till att göra det snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Den är verkligen superbra! :D

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.