tisdag 23 april 2013

Medley


Medley

Av Lisa Medin. Del 1, En ny våg

I framtiden är musik ett mäktigt vapen. Människor lever splittrade i olika genrer i byar och städer, och symfonikerna härskar hårt över de andra musikstilarna med en våldsam musikstyrka i huvudstaden Symfonien. Axel är en synthpoppare med ett hårt förflutet och ett hat mot Symfonien, och med en två meter lång synth på ryggen söker han efter sagostaden Medley där det sägs att all musik ska mötas. På vägen möter han löjtnant Catherine Hayes som arbetar för Symfoniens musikstyrka, och deras öden kommer att flätas samman på en mängd olika sätt. 

Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av Medley! Inte bara för att författaren och tecknaren Lisa Medin har jobbat med den i mer än två år, utan för att den är så otroligt detaljerad! I den här serien inser man verkligen att det är någon som sitter och tecknar varenda streck på varje bild. Och det är väldigt fantasifulla bilder dessutom! Häftig design på karaktärerna, och miljöerna tycker jag är väldigt snygga. Speciellt städerna i slutet av serien.
 Bokens handling är intressant och spännande, men det var faktiskt mer humor i den än vad jag trodde att det skulle vara. Kanske inte sådan där gapskrattshumor, men några gånger upptäcker i alla fall jag att jag sitter med ett stort flin på läpparna.
 Det är en rolig idé att musik är ett vapen, och det visas på ett väldigt bra sätt både i teckningarna och i bilderna. Från början kanske det var lite svårt att ta det på allvar, men den känslan försvinner ganska snabbt.
 Det är lite kul att berättelsen utspelar sig i någon sorts dystopi-värld, men det hade varit roligt att få se mer av den och hur den fungerar i nästa del av serien. För det ska tydligen bli tre delar i serien.
 Sedan finns det ju såklart karaktärerna. Till skillnad från många andra serier (som jag har läst rätt mycket av nu på slutet) så känns det som att de här karaktärerna har ett ganska stort djup. Man får följa med mer i deras tankar och får veta vad de är för sorts personer. Axel och Catherine är nog mina favoriter, men jag gillar även rockaren Stefan (Zip, Zack, Steve). Tyckte att det var ganska roligt att rockarna hade en medfödd egenskap att slå sönder sina gitarrer. Men tillbaka till Axel och Cath. Det är en intressant koppling de får till varandra, man vet inte riktigt vad det är, men jag hoppas att man får se mer av det i nästa del.
 Kort sagt så är det här en serie som jag tycker att man borde läsa. Den enda nackdelen är det där med att det känns lite oseriöst med musiken i början, men annars är den toppen!

Tack så mycket för den här boken, Kolik förlag! Väldigt rolig läsning!

7 kommentarer:

 1. Är det en bok eller seriealbum? Den verkar vara väldigt bra! Var det ett recensionsex som du fick innan den började säljas eller kan man köpa den i handeln?

  Har förresten en fråga till dig: Hur lägger man till en sökruta på sidan på bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :) Medley är ett seriealbum.
   Nej, jag fick inte det här recexet innan boken kom ut, men jag bad nog om att få det väldigt tidigt efter att det kom ut :)

   Om du ska lägga till en sökruta så går du in på "utforma" och på "layout", sedan trycker du på "lägg till en gadget" och bläddrar ner tills du hittar gadheten "Sökruta" :) Hoppas att det går bra!

   Radera
  2. Hittade det nu :)

   Ska försöka skaffa Medley!

   Radera
 2. Hej.
  Din blogg är verkligen fin!
  Det är många som gillar samma riktning på böcker som du gillar (och jag!) Så din blogg kommer verkligen till användning om man står utan bok :)
  Har du läst någon av böckerna om Darren Shan?
  Fortsätt blogga!
  /Bokfåglen
  Ps, har du hittat på namnet på bloggen från bläckhjärta, sotfinger???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, hej :)
   Jag blir jätteglad över att du gillar min blogg, och vad bra att du verkar tycka att man kan hitta recensioner på böcker som folk vill läsa här! Har varit lite orolig över att jag nästan bara recenserar och skriver om fantasy (det kommer bli i alla fall lite ändring på det ;)).
   Nej, jag har faktiskt inte läst någon av Darren Shan böckerna, men jag kanske ska göra det i framtiden ;)

   P.S JA! Du har alldeles rätt! Vad roligt att det var någon som kom på det, för Sotfinger (Dustfinger på engelska) är min absoluta favoritkarakär i Bläckhjärta :)

   Radera
 3. Hörrudu Viggo, hur många gånger ska du vara med i KP egentligen? Nästa gång du är det så ring mig så jag kan åka till dig och få en liten stund i rampljuset >:3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörrudu Liv, jag vet faktiskt inte ;) Nä, men allvarligt, jag tror nog inte att det blir några fler gånger nu på ett väldigt bra tag. Och om det skulle bli det så ska jag absolut ringa dig, fast du får betala resan ;)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.