torsdag 21 juni 2012

"Hungerspelen" av Suzanne Collins


Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 304
Originalets titel: The Hunger Games
Serie: Hungerspelen - trilogin 1
"Sextio sekunder. Så länge måste vi stå på våra metallplattor innan ljudet av gongongen släpper oss lösa. Om man kliver av innan den första minuten har gått får man benen bortsprängda av landminor. Sextio sekunder får vi på oss att studera cirkeln av spelare som alla står på samma avstånd från ymnighetstornet. det är en stor guldfärgad, konformig behållare med spiralvriden bakända och en öppning som är minst sex meter hög. Ur behållaren väller det fram massor av saker som kan hjälpa oss att överleva här inne på arenan: mat, vattendunkar, vapen, läkemedel, kläder, elddon..."

Ända sedan distrikt tretton sprängdes i luften som straff för upproret så har huvudstaden annordnat hungerspelen varje år. I hungerspelen så väljs en pojke och en flicka från varje distrikt ut för att delta i en tävling på liv och död. Katniss Everdeen från distrikt 12 får tillsammans med Peeta Mellark resa till huvudstaden där de tränas, stylas och intervjuas innan de blir inlåsta på en arena för att döda varandra.

LÄS DEN HÄR BOKEN!!! Det är det första jag ska säga. Skit i alla recensioner och allt sånt och bara läs den. Det var det andra. Läs den och låt dig sugas in i en värld som aldrig tar slut. det var det tredje. Den här boken är så fantastiskt bra. Jag kan nästan inte beskriva det med ord! Den är ett intressant, framtida USA som berättelsen utspelar sig. I landet Panem. Det är så intressant att läsa om den grymma världen och om hur huvudstaden försöker hålla distrikten i shack. Det är så mycket som händer och så mycket att veta så att boken aldrig tar slut. Det här är första boken i Hungerspelen-trilogin. Och det är absolut den bästa boken jag har läst.

Du kan beställa den här helt fantastiska bok från Adlibris här.

2 kommentarer:

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.