tisdag 19 juni 2012

Skattkammarön


Hej! För ett tag sen så gjorde jag ett jättebra bok-köp. Det är en box med gamla (jättegamla) äventyrsklassiker. De böcker som ingick är följande:
                                                          Robinson Crusoe
                                                    De tre musketörerna del 1
                                                    De tre musketörerna del 2
                                                            Robin Hood
                                                         Skattkammarön
                                                     Jorden runt på 80 dagar

Än så länge så har jag läst två av de böckerna. Skattkammarön och De tre musketörerna del 1. Här kommer en recension på en av dem:
                                                                                                                                                       

                                                                Skattkammarön
                                                                           av R. L. Stevenson

Sidor: 264
Förlag: Repris
Orginalets titel: Treasure island
                  
"Femton gastar på död mans kista för hej hopp och låt bägaren gå runt!"
Jim Hawkins hittar en skattkarta i en död pirats skattkista och tillsammans med doktor Livesey och squire Trelawney ger han sig ut på en skattjakt på haven med skeppet Hispanola, med kurs mot skattkammarön. Med sig på resan har de en hel skeppsbesättning som egentligen är några av havens mest fruktade pirater. Och de planerar att begå myteri i John Long Silvers namn.

Varför skulle en gammal bok vara dålig. Ärligt talat så är det här en av mina favoritböcker, även om den är från (måste kolla i boken) mitten av 1800-talet. Visst, det är vissa gamla ord som man aldrig har hört förut (jag har fortfarande ingen aning om vad ehuru betyder), men oftast märks det inte. Den här boken finns i en massa olika utgåvor, men jag tror inte att det är någon större skilnad på dem. Jag tycker faktiskt att det är väldigt kul att läsa om pirat-äventyr, för trots att det är ett så klassiskt tema så känns den här boken väldigt originell. Jag gillar att boken är skriven i jag-formen. Min favorit-karaktär är nog Silver. Han är en så intressant person, man vet liksom aldrig vilken sida han står på. Jag tycker att du borde läsa den här boken, den är väldigt bra.

Du kan beställa boxen med äventyrsklassiker på Adlibris här.

3 kommentarer:

 1. Har du sett filmen, alltså Disneys version? När jag såg den för första gången fick jag typ en crush på Jim haha :)

  Det här inlägget var bra, tänk på att det första inlägget du lade ut hade du gott kunnat dela upp i tre delar för det är nog ingen som pallar läsa hela, hoppas du fattar, skriver ganska osammanhängande just nu.

  Över till din fråga, tja du... Lite svårt att förklara utan bilder men du går först på 'Utforma' och sedan på länken 'Sidor' också klickar på på 'ny sida' och sedan skriver du ner alla recensioner som du har skrivit, markerar t.ex i det här fallet Skattkammarön och sedan klickar du på 'länk' också skriver du in länken till skattkammarön.

  Hoppas att du förstod det där... :S

  SvaraRadera
 2. Hoppas du gillade De Tre Musketörerna ;D Det gjorde jag. Fast jag har inte köpt tvåan (än)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har också läst jorden runt på 80 dagar!

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.