torsdag 6 december 2012

Vilka scener från Cirkeln tror ni att de här bilderna föreställer

Igår läste jag ut Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, och jag kan inte säga att jag annat än älskar den. En recension av den lär väl komma inom några dagar. Idag på skolan så satt jag och skissade på en bild till en scen i Cirkeln, och vips så blev det en liten teckning. Sen när jag kom hem från skolan så tog jag fram papper och penna igen och började rita en till bild. Det jag tänkte göra nu är att ha någon form av en liten gissningstävling om vad teckningarna föreställer. Man kommer inte att kunna vinna något eller så, men jag tänkte det mer som en kul grej och hoppas att ni också tycker det. Det är inte speciellt avancerade bilder, och de är ritade på det sättet som jag tänker mig scenerna. Jag ska göra det här inlägget så spoilerfritt som möjligt för er som inte har läst Cirkeln och ni som har läst den kommer nog inte att få så svårt att gissa vad de föreställer. Ni får jättegärna lämna en kommentar där ni skriver vad ni tror att det är på bilden, och nu har jag fixat så att alla borde kunna lämna en kommentar. Ni som har läst boken och tänker kommentera får helst visa hänsyn till att jag inte har läst fortsättningen Eld och inte spoila någonting ur den. Så, då tänkte jag visa första bilden. Längst ner i inlägget kommer jag att skriva vad de föreställer, men gissa före ni kollar på svaret.

Klicka på bilden för att se den större.

Det här är den första bilden som jag ritade idag, och den är nog lite klurigare än nästa bild att lista ut vad det är för något. Vem är den mörka gestalten, och var befinner den sig? Svaret som kommer längre ner kommer verkligen inte att vara någon stor spoiler, så det gör nog inte så mycket om man är alldeles för nyfiken. Här kommer andra bilden:


Den här bilden tror jag inte är så svår för alla er som har läst Cirkeln att lista ut vad det är för något. Och om du inte redan har gjort det; sätt igång och gissa!

Så, har du listat ut vad de två bilderna föreställer? Vi får väl se om du har rätt. Markera svaren för att se dem. Här kommer dem:

Den första bilden föreställer Nicolaus som väntar på Den utvalda framför dansbanan i den blodröda månens sken.

Och den andra bilden föreställer Minoo som släpper taget. Ni som har läst boken förstår nog vad jag menar.

Gissade du rätt? Kommentera jättegärna.

3 kommentarer:

 1. Lyckades inte lista ut den första (så kollade svaret).
  Men den andra lyckades jag med! :D

  Sv: Ja jag håller med lite! På något sätt känns det som om Disney borde fortsätta lite mer som förut. Eller något.

  Ja det skulle vara epic! (Tja, om man bortser från att Sauron kanske helt plötsligt börjar hata oss... då blir det inte kul. (Om man inte har tur och hamnar i slutet på sista boken, där Sauron redan är besegrad ;)))

  SvaraRadera
 2. Vad bra du är på att rita! :)

  SvaraRadera
 3. vad bra du är på att rita! :D

  SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.