måndag 6 maj 2013

Bok-relaterade saker i brevlådan #1

Tänkte att jag lika gärna kunde börja skriva om olika bok-relaterade saker (nä Viggo, det menar du inte) som råkar hamna hos mig lite då och då, så ett bra ställe att börja på är väl precis här. Fast den här gången blir det några böcker från förra veckan, eftersom jag har varit lat och inte orkat blogga och andra tråkiga saker. Men nu kör jag!
 • Den första boken som kom till mig (fast egentligen var det två som jag beställt) var den här. Across the universe av Beth Revis. Det är månadens bokcirkelbok (tror jag, jag vet i alla fall att det är en bokcirkelbok), och jag är mitt inne i läsandet av den just nu. Kul med en bra science-fiction bok!

 • Den andra boken som var med i min bokbeställning var Berättelsen om Pi av Yann Martel. Har tänkt ett ganska bra tag nu på att jag måste testa att läsa något verklighetstroget (eller i alla fall något som inte är fantasy eller SF), och den här boken fick bli min introduktion till den "verkliga" bokvärlden. Hoppas verkligen att den är bra, men den skiljer sig nog mycket från annat som jag läst. Filmen verkar i alla fall vara fantastisk! 

 • Sist men inte minst har jag en tävlingsvinst från facebook-sidan Mellan Raderna, nämligen Skuggan av Petrus Dahlin och Lars Johansson. Efter att ha läst rätt mycket om den nu på slutet så har jag blivit mer och mer sugen på att läsa den, och nu kan jag göra det! Spännande med voodoo!

6 kommentarer:

 1. "Nä Viggo, det menar du inte?", haha :D
  Vill oxo läsa berättelsen om Pi, den verkar superbra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ;)

   Ja, den verkar verkligen superbra! Har inte börjat läsa den än, men snart ska det bli :)

   Radera
 2. Hej! Jag är en bokgalen tjej som läste om din blogg i kp. Jag vill bara säga att du måste läsa en serie som heter "De utvalda". Den är såå bra!! :) För övrigt så är sagan om ringen verkligen jättebra! Han beskriver miljön så bra att man kan se allt framför sig. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! :)
   Kul att du läste om mig i KP, och jag håller verkligen med om att Sagan om Ringen är jättebra. Mer än jättebra, det är min absoluta favoritbokserie!
   Jag läste faktiskt första boken i De Utvalda, men jag blev tyvärr inte så förtjust i den :( I början och i slutet tyckte jag att den var väldigt bra, men däremellan var den ganska långtråkig enligt mig. Men det är roligt att andra tycker om den :D

   Radera
  2. Läste också om dig i KP, Men håller inte med dig om De utvalda.

   Finns recension på min blogg, även om det är den sämsta som skådats

   Radera
  3. Jag vet att de flesta inte håller med mig om De utvalda, och jag förstår vad andra kan gilla med den! Men jag tyckte helt enkelt att det inte hände så mycket och att författaren kunde ha gjort en bättre story av idén som jag i grund och botten gillar.

   Men jag tycker inte alls att din recension var dålig! Den var riktigt bra :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.