torsdag 13 juni 2013

The Hobbit: The Desolation of Smaug trailer!

Det här blir en några dagar sen men otroligt rolig nyhet! Trailern till den andra Hobbit - filmen har äntligen släppts! Jag såg den första gången för två dagar sen när den kom ut, och så i går, och idag också. Helt seriöst så har jag kollat på den minst tio gånger ^^ Enligt mig är den helt grym! Varsågod och se själv (kolla på den i HD så blir det ännu grymmare)!


Mmm, jag får inte nog av att kolla på den faktiskt. Fattar inte att jag ska behöva vänta tills i december för att få se den. Tänkte skriva några tankar om trailern som kan innehålla spoilers för de som inte har läst boken, så då får man ju välja själv hur man vill göra.

Spoilervarning från och med nu!
Jag skriver i ordning med det som händer i trailern, så jag börjar väl alltså från början.

 • Okej, punkt ett: Det är verkligen otroligt snygga miljöer här, och jag tycker verkligen att de har lyckats med Ensliga berget/Erebor. När dvärgarna står där på klippan så tycker jag också att staden Dal ligger på en väldigt bra plats! För att inte tala om när dvärgarna klättrar uppför den där stora statyn framför Erebors portar!
 • Thranduil, alvkungen! Han tror jag att de kommer lyckas bra med som karaktär! Fast jag tyckte att hans palats eller vad man nu ska kalla det liknar Lóthlorien i första Sagan om Ringen - filmen lite för mycket. I boken bodde han ju i någon sorts grotta. Lite för mycket trä för att vara inne i berget, tycker jag.
 • Scenen med tunnorna, ännu en scen som blir otroligt bra! Den tror jag nog kommer att bli bättre än i boken. Särskilt med skogsalverna som hoppar runt på grenarna. Jag tror att Peter Jackson kommer lyckas göra en liten ny variant så att skogsalverna blir lite mer speciella.
 • Mörkveden/Mirkwood! Väldigt snygg och fantasifull design på skogen!
 • Legolas! Yay :D
 • Beorn är också med, fast här får man bara se honom i björnskepnad. Visste ni att det var den svenska skådespelaren Mikael Persbrandt som ska spela honom?
 • Den där alvtjejen, Tauriel tror jag att hon skulle heta. Hon är ju inte med i boken, men det kan säkert bli ett bra tillskott till filmen.
 • Sjöstaden! Återigen rolig och fantasifull design. 
 • Älskar när Bilbo springer och snubblar på de enorma guldhögarna där!
 • Det här med Nekromanten i Dol Guldur är nog den pyttelilla sak som de klämt fram till något stort ur boken som jag gillar allra mest. DET tror jag kommer bli riktigt bra!
 • Kändes kul att se Azog igen, men egentligen tycker jag att det där är lite konstigt. För i boken så är ju Azog död innan boken ens börjar.
 • Jag tror att scenerna i Mirkwood, speciellt de med spindlarna kommer bli väldigt bra. Kanske lite läskiga också.
 • "If you awaken that beast, you will destroy us all." Behöver jag säga mer?
 • "That, my lad ... was a dragon."
 • Och till slut det stora ögonblicket. Smaug the Dragon! Det känns verkligen episkt när Bilbo smyger där och så kommer Smaug. Men jag är faktiskt lite besviken på hur han är designad, vid första anblicken tyckte jag att han såg för vanlig ut och, ja, till och med lite dåligt gjord. Men nu när jag har sett det "några" gånger så tycker jag nog mer och mer att han är bra gjord. Särskilt när han kröker på läpparna precis på slutet!Och det här är ju faktiskt bara trailern, så han har ju all möjlighet att bli super i filmen!

4 kommentarer:

 1. Ååå, wow vad snyggt de fixat miljöerna!! :D

  Har taggat dig att göra 5 books to movie tag här: http://mylifestylebyelvira.blogspot.com/2013/06/5-books-to-movie-tag.html Hoppas du gör den om du får tid! :)

  SvaraRadera
 2. Svar:

  Hehe, jag - typ - hittade på det. Jag försökte skapa den parallella handlingen till de första kapitlen, så - tekniskt sett - hände det här aldrig i själva boken. Pluspoäng till dig dock för att du märkte det! ;)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Heheh, alla verkar vara helt galna i att han är med i den här filmen ^^

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.