Jag är..

...en kille på 15-år som heter Viggo. Jag har alltid gillat att läsa, och det gör jag fortfarande. Mer än någonsin nu när jag bokbloggar. Jag läser mest fantasy-böcker, men försöker öka mitt läsande till andra genrer. Jag skriver också en del, och vissa av mina noveller kan du läsa här på Bookfinger. Hoppas att du gillar dem!

22 kommentarer:

 1. Tjena Viggo! Simon (från din dansgrupp) här! Har du läst bok serien Beast Quest? Om inte, de handlar om en pojke som slåss mot typ monster, du gillar ju fantasy så jag rekomenderar den till dig!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Simon :D Nepp, jag har inte läst Beast Quest, men jag kanske borde ta och göra det. Just nu har jag så himla mycket annat jag vill och måste läsa, men någon gång ska jag försöka ta och läsa dem!

   Radera
 2. Hej Viggo, jag är en tjej på 17 år och jag beundrar värkligen din kreativitet, framförallt när det gäller läsandet och ditt bloggande. Du är verkligen duktig.

  Jag undrar bara om alla böcker du bloggar om är dina? Får du böckerna från olika förlag eller köper du de på egen hand? Lånar?

  //Steffi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej :) Jag blir VERKLIGEN otroligt glad för det du säger! Det är så roligt att höra!

   De flesta böcker jag bloggar om är mina, ibland både sådna som jag läser om och sådana som jag nyss har köpt. Jag brukar även få ganska mycket (eller i alla fall nu på slutet) böcker från bokförlag, alltså recensionsexemplar. Ibalnd, men det är väldigt sällan, så recenserar jag också böcker som jag lånar på biblioteket. Men ja, de flesta böcker jag bloggar om är mina :)

   Radera
 3. Hej Viggo jag heter Myra och har några boktips till dig. En serie som heter Spejarens lärling som utspelar sig typ på medeltiden och som handlar om en pojke som heter Will utbilda sig till att bli en spejare (en slags av kungens män) . En serie som heter Oksa Pollock och som handlar om en flicka som upptäcker att hon har magiska krafter och att hon är den enda som kan föra sin släkt till de magiska land de ursprungligen kom från.
  Och en serie som heter legenden om Avantien som är en uppföljare till serien Beast Quest och handlar om en pojke som heter Tanner och är ryttare till en eldfågel som heter Zepos. Och en serie som handlar om en pojke som heter Septimus Heap (magiker) och om en flicka som heter Jenna Heap (prinsessa). Och till sist några böcker som är skrivna av en författare som heter Ingelin Angerborn, dom är fristående och är sjuuuukt bra!
  Hoppas mina tips hjälpte dig och att du iallafall kollar upp dem mer ordentligt!!
  Mvh Myra

  SvaraRadera
 4. Ni har stavat "bokblogg"fel!

  SvaraRadera
 5. Oj! Tack! Har rättat till det nu :) Men återigen kan jag säga att det inte är flera som driver den här bloggen, bara en person :)

  SvaraRadera
 6. Så här stavas Michelle Paver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Oj, först nu såg jag hur många gånger jag skrivit fel här på bloggen! Tack så jättemycket för att du rättade mig! :)

   Radera
 7. Heey viggo jag läste kp och där ståd det om din blogg om din blogg så jag kollade och den är jättebra!!! Bra noveller,bra breskrning, allt är så bra !!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Hej Viggo!
  Har du läst boken the red pyramid av rick riordan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :) Nej, det har jag faktiskt inte. Är väldigt sugen på det, men jag har inte gjort det (än). Visst har du frågat det på andra ställen här på bloggen ganska nyligen? Jag har svarat på frågan under fliken "Böcker", bara så att du vet :) Oh om du undrar varför jag har tagit bort några av dina kommentarer (du skrev samma sak flera gånger) så är det absolut inte för att jag inte gillar den eller något sånt, utan bara för att jag inte tyckte att den behövde finnas överallt. Hoppas du inte tar illa upp, men som sagt: både frågan och ett annat svar finns under fliken "Böcker" :)

   Radera
  2. Jag ville bara vara säker på att du skulle se kommentaren

   Radera
 10. Var kan man köpa den där boxen med The Kane Chronicles som du fick i julklapp? För jag skulle vilja köpa den.
  Specifikt den efter som den innehöll den där novellen också.

  SvaraRadera
 11. Här kan du köpa den: http://www.adlibris.com/se/bok/the-kane-chronicles-the-complete-series-9781423199625

  Jag håller på med sista boken nu, och den (och de två första) är superbra! :) Det är verkligen värt att köpa den, särskilt eftersom novellen är med också :) Jag har tänkt att spara den tills sista boken är utläst, men den verkar superbra! Visste du att Rick Riordan håller på att skriva en novell där Sadie från Kane Chronicles träffar Annabeth från Percy Jackson?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad coolt!
   Den skulle jag också vilja läsa

   Radera
 12. Hej Viggo! Cool blogg, du är verkligen duktig och kreativ! Jag är en 12 år gammal (elr ung) kille från JKP :) Du var med i kp när du va så gammal va? Jag skulle gärna ha en egen bokblogg (älskar att läsa) men jag är lite för oteknisk och har för lite tid för det! Vi verkar ha ganska lik boksmak, har kollat runt på bloggen och har läst dom flesta böckerna du recenserat elr skrivit om i förbifarten. Cirkeln trilogin är verkligen episk! Hmm, har jag nått boktips... ( efter några minuter) Nej det verkar inte så, mina favoritböcker har du nämnt eller recenserat :) Aja, jag fick ett gott skratt ett par gånger under Percy Jackson, men mest skrattade jag åt vägbeskrivningen i en bok som heter Lennart Lordis loggbok. Den kanske kan va ngt men resten är ej överdrivet kul... Vet att jag hoppat ganska mycket men skrev det jag kände för.

  Mvh Anoym

  ps: Nu kom jag på en grym bok, Vindens namn och En vis mans fruktan. Samma serie, sjukt bra böcker du måste läsa dom! Skulle jag skriva allt här om boken som jag vill skulle det bli väldigt långt :( Tack för mig!

  SvaraRadera
 13. Hej Viggo! jag är en tjej på alledes starx 13 (fyller år om 17 dar) Jag är en tjej som verkligen är beroende av att läsa! Jag läser bl.a Harry potter,sagan om ringen,Twilight,the vampire diareis,cirklen serien och så många fler så jag glömmer! Jag tycker att du verkar vara skön och har ett sjukt bra boktips till dig och denna boken MÅSTE du läsa!!!! Den heter "pojken som kallades Det" Boken handlar om David som har misshandlats av sin mamma sen har var 4 år. Han får inga kläder utan har bara ett par kalsonger,en shorta ,ett par strumpor och ett par jeans! Han får ingen mat på helgerna,får städa hela huset,får sovar i garaget,misshandlas mycket och han har tappat känslen i sina finger toppar för han har städat så mycket med rengörings medel och han har tappat en tand osv.Och det läskiga är att ALLLT är sant i den!!!!!! Den finns i 3 delar och just nu är jag bok 2! du borde verkligen läsa den serien!
  Ses och ha det gött/bokberoende tjejen ;)

  PS.Glömde nästan! Författaren är Dave Pelzer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för boktipset! Jag TROR att jag har hört talas om boken, men jag får kolla upp mer om den nu :) Dock har jag så mycket annat jag vill läsa, så jag kan inte lova att jag läser den, men tack ändå för tipset! :)

   Radera
 14. Hej Viggo! Jag vet att du är ett stort fan av Riordans böcker och det är jag också. Jag har precis läst ut The Blood of Olympus och längst bak i boken så stod det att Riordan håller på att skriva en ny serie om asatron. Serien heter Magnus Chase and the gods of asgard. Första boken kommer att heta The Sword of Summer och kommer ut i oktober 2015. Ville bara att du skulle veta!

  Ps: Jag försökte skicka det här meddelandet på min iPad tre gånger men det fungerade inte så jag tror inte det är möjligt att skicka kommentarer från iPads eller surfplattor. Bara så du vet

  SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.