Mina favorit...

...böcker
 • Hobbiten - av J. R. R. Tolkien
 • Silmarillion - av J. R. R. Tolkien
...författare
...bokserier
...serier
...bokförlag

13 kommentarer:

 1. Superbra lista ;D Visst är Bläckhjärta, Bläckmagi och Bläckdöd bra! Och Hungerspelen. Och Bleckmossen. Och Sagan om Ringen. etc...

  SvaraRadera
 2. VARGBRÖDER!!! :D Vad tyckte du om de sista böckerna i serien? Personligen tyckte jag att de gick utför efter tredje boken, men det kan även ha att göra med att jag blev lite för gammal mot slutet... (wow, jag får det att låta som att jag är 30 eller nåt).

  Jättefin blogg, så roligt att vi faktiskt har några pojkar i bloggosfären :D Ha det gött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är verkligen superkul att du har hittat hit till min blogg :) Såvitt jag vet så är jag den enda unga kill-bokbloggaren, men jag tycker verkligen att det är lika kul ändå :)

   Det var ett tag sen jag läste Vargbröder, men jag ska ta och läsa om dem snart. Jag tyckte nog att alla böckerna var lika bra. Jag tycker att det är en intressant värld som Michelle Paver har skapat :)

   Radera
  2. Du är inte ensam, jag är en kille :)
   Du kan besöka min blogg här:

   http://laslampan.blogspot.se/

   Radera
  3. Vad roligt med en annan kille som också bokbloggar :) Vilken snygg blogg du har!

   Radera
  4. Tack :)
   Din är också jättefin :)

   Radera
 3. Ett tips är bokserien Hicke Hiskelig Halvulk den tredje av Cressida Cowell. Historien utspelar sig under vikingatiden. Den handlar om pojken Hicke som är son till Tryggvold den Väldige, hövdingen i Huliganbyn i den barnariska övärlden. Där ska de tämja drakar och genomgå tre test för att bli fullvärdiga medlemmar i sin stam.
  Först ska de fånga sin drake, sen ska de träna den och til sist ska de visa för alla andra i sin stam att deras drake lyder dem.
  Det här är bara en liten del iden första boken, det finns mycket mer.
  Hittils har det kommit ut 7 böcker på svenska. Jag längtar alltid tills den nya boken kommer ut.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Viggo bara så du vet så kan man förboka nyckeln på bokus

  SvaraRadera
 6. Jag skulle tycka att det vore jätteroligt om du gjorde ett inlägg här om hur många böcker du egentligen äger. Först gissar du och sen så kollar du och lägger ut det det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en jättebra idé! :D Tyvärr tror jag att jag får vänta lite med det tills jag fått fler böcker, för just nu har jag typ nästan stenkoll på hur många jag har -.-
   Tror det är typ 80-90 stycken plus 10-20 seriealbum...
   Men någon gång ska jag absolut göra det, och om jag glömmer bort får du gärna påminna mig ;)

   Radera
 7. Hej Viggo!
  Jag vet att du är ett stort fan av Riordan så jag tänkte tipsa om två stycken noveller som han har skrivit.
  1. The staff of Serapis som är en novell om Annabeth och Sadie Kane. Om du hittar den så att man kan köpa den någonstans så skulle jag bli jätteglad om du skrev det här, har nämligen inte hittat den ännu. Den kom förresten ut 8 aprill 2014
  2. The singer of Apollo som är en Percy Jackson-novell som Riordan skrev till en bok som han inte skrivit själv. Kommer inte ihåg vad den heter men jag hittade ett klipp där han läste upp ett smakprov ur den på youtube. Jag kommer inte ihåg så exakt man jag tror att han sa att boken hade någonting att göra med att få killar att läsa mer.

  PS: Jag är också ett stort Riordanfan och skulle tycka det vore jättekul om du recenserade The Kane Chronicles!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Först och främst, det är väldigt kul att få så här detaljerade komentarer :)

   1. Jag har inte läst Staff of Serapsis (än) men jag har läst den första av Percy Jackson/Kane Chronicles-crossover-novellen som heter The Son of Sobek. Den finns i den häftade 2013-utgåvan av The Serpent's Shadow eller går att köpa som e-bok. Staff of Serapsis finns i den nya häftade versionen av The Mark of Athena, men finns också som e-bok (kolla på iTunes eller Amazon.co.uk). Enklaste sättet att hitta den är nog att googla :)

   2. Jag har läst Singer of Apollo och tycker att det är en av de bästa PJ-novellerna! Jag läste den online någonstans, men den finns i ett nummer av "Guys read" (En länk: http://www.adlibris.com/se/bok/guys-read-other-worlds-9780606321570)

   Du är inte den enda som har önskat en recension av The Kane Chronicles, så det verkar som om jag borde ta och skriva en sådan. Har ju velat recensera Riordans böcker eftersom inte så många andra i Sverige gör det, så jag tror att jag får koka ihop en recension av hela serien i ett inlägg så småningom :)

   PS: Eftersom du ändå tipsade om PJ-noveller så kan jag tipsa om två novellsamlingar av Rick Riordan som är väldigt bra. Jag har recenserat båda två här: http://bookfinger.blogspot.se/2013/09/riordan-x-2-demigod-files-demigod.html

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill lämna en kommentar här på min blogg :) Jag kommer dock ta bort sådant som jag inte tycker är passar här på bloggen.